קבלת אזרחות צרפתית

 

 

משרד עורכי הדין הבינלאומי אביטבול ושות’ ילווה אתכם לאורך כל התהליך

הזכות לקבלת אזרחות צרפתית נבנתה במשך מאות שנים וכן התפתחה בהתאם לאינטרסים דמוגרפיים, כלכליים ופוליטיים של צרפת.

זכות זו מבוססת על השילוב בין הזכאות מכוח הורשה (ילד של הורה צרפתי) לבין הזכאות מכוח לידה טריטוריאלית (אדם אשר נולד בשטח צרפת).

על סמך כניסתו לתוקף של החוק מיום 9 בינואר 1973, הקוד האזרחי תוקן כך שיתחשב בכניסתם לעצמאות של רוב השטחים שהקימו את האיגוד הצרפתי.

לאחר שחוק “פסקואה- מהאגנארי ” מיום 22 ביולי 1993 הגביל את קבלת האזרחות מכוח הורשה, במיוחד עבור אנשים ממוצא זר, חוק “גיגו” מיום 16 במרץ 1998 החזיר את שיווי המשקל בין הזכאות מכוח לידה טריטוריאלית לבין הזכאות מכוח הורשה שהוקם בשנת 1973, ולמעשה שם קץ למחלוקת הפוליטית לגבי הרפורמה בעניין הזכות לאזרחות.

ועוד, החוק האמור מיום 16 במרץ 1998, אפשר ליצור מחדש את הזכות לאזרחות ולקדד אותה.

מעתה ואילך, קבלת האזרחות הצרפתית נרכשת מכוח לידה, הורשה, נישואין או על ידי התאזרחות.

הצוות האחראי על תחום האזרחות במשרד עו”ד אביטבול ושות’, אשר מוכר כמתמחה בתחום זה, מציע לכלל לקוחותיו תמיכה מלאה בכל ההליכים הניהוליים, אשר מתחיל מבקשת המסמכים הנדרשים על ידי הרשויות המוסמכות עד ליצירת תיק מלא.

לאור השליטה הגבוהה בשתי השפות, העברית והצרפתית, וגם בדין החל בצרפת וכמו כן בישראל, עובדי מחלקת האזרחות, בהחלט מוסמכים להתמודד עם כל בקשה לקבלת אזרחות צרפתית, תוך התחשבות במקרה הספציפי של המבקש.

משרד עורכי הדין אביטבול ושות’ חבר בלשכת המסחר צרפת ישראל

 
 
 
 

 

 

איך ניתן לקבל את האזרחות הצרפתית?

אזרחות מכוח לידה או הורשה

כל אדם זכאי להגיש בקשה לאזרחות צרפתית כאשר אחד מהוריו הוא צרפתי (סעיף 18 לקוד האזרחי).

בנוגע לילדיהם של הורים אלג’יראים: הם ייחשבו לצרפתים מלידתם אם נולדו בצרפת מיום 1 בינואר 1963, ואם אחד ההורים נולד באלג’יריה לפני העצמאות ביום 19 במרץ 1962.

לעניין מי שנולד בשטחים אחרים אשר הינם תחת ריבונות או חסות צרפתית, כגון תוניסיה ומרוקו, הם ייחשבו לצרפתים מלידתם אם נולדו בצרפת לפני ה-1 בינואר 1994, ואם אחד ההורים נולד בשטח תחת ריבונות צרפתית לפני העצמאות, קרי בתאריך 20 במרץ 1956 לגבי תוניסיה ו -2 במרץ 1956 לגבי מרוקו.

עבור ילדים קטינים, סעיף 21-7 של הקוד האזרחי הצרפתי קובע כי האזרחות הצרפתית נרכשת באופן אוטומטי מגיל הבגירות, ובלבד ש:

האדם נולד בצרפת להורים זרים. האדם מתגורר בצרפת בעת בקשתו. האדם מצהיר על מגורים בצרפת במשך 5 שנים מאז היותו בן 11.

אזרחות מכוח נישואין

אדם זר אשר נשוי לאזרח צרפתי, זכאי להגיש בקשה לאזרחות צרפתית. לשם כך, כמה תנאים נקבעו בסעיף 21-2 של הקוד האזרחי, והינם:

שהייה בצרפת באופן שגרתי. במועד הבקשה, עברו 4 שנים מיום הנישואין. ידע של השפה הצרפתית בעל פה. אי-ויתור על האזרחות הצרפתית עבור בן הזוג. העדר הרשעה פלילית. אם הנישואים נערכו בחו”ל, יש צורך ברישומו ברשומות המשרד למעמד האזרחי הצרפתי. במקרה בו בני הזוג שוהים בחו”ל, על הבן זוג הצרפתי להוכיח כי במשך ארבעת שנות הנישואין, נעשה רישום קונסולרי ברשומות של הצרפתים אשר הינם מחוץ לצרפת.

אחרת, הבקשה לאזרחות תוגש לאחר תקופה של 5 שנים מיום הנישואין.

אזרחות על ידי התאזרחות

זכות זו נזכרת במפורש בהוראות סעיפים 21-14-1 עד 21-25-1 של הקוד האזרחי.

לפיכך, אדם זר רשאי לבקש אזרחות צרפתית על ידי בקשה פשוטה לממשלת צרפת.

בקשה זו תנוסח בהתאם לקריטריונים הבאים:

בוגר, אשר מצהיר על מקום מגורים בצרפת במשך 5 שנים לפחות, בעל מוסריות והיעדרות של הרשעות פליליות, דבק לערכים של הרפובליקה, בעל ידע מספק של השפה הצרפתית בעל פה כדי להתמודד עם מצבים יומיומיים, התבוללות תעסוקתית

הצוות האחראי על תחום האזרחות במשרד עו”ד אביטבול ושות’, אשר מוכר כמתמחה בתחום זה, מציע לכלל לקוחותיו תמיכה מלאה בכל ההליכים הניהוליים, אשר מתחיל מבקשת המסמכים הנדרשים על ידי הרשויות המוסמכות עד ליצירת תיק מלא.

לאור השליטה הגבוהה בשתי השפות, העברית והצרפתית, וגם בדין החל בצרפת וכמו כן בישראל, עובדי מחלקת האזרחות, בהחלט מוסמכים להתמודד עם כל בקשה לקבלת אזרחות צרפתית, תוך התחשבות במקרה הספציפי של המבקש.

 

שאלות נפוצות

?מהי רמת השפה הנדרשת להשגת האזרחות מכוח נישואין

רמת הידע של הצרפתי חייבת להיות לפחות שוות ערך לרמה B1 לפי המדריך האירופי להוראת השפה.

?האם תעודת לידה צרפתית הינה מספקת להוכחת אזרחות צרפתית

לא, אלא אם כן הוא מזכיר במפורש את קבלת האזרחות הצרפתית (התאזרחות/תעודת אזרחות צרפתית) אחרת, רק תעודת זהות צרפתית או דרכון בתוקף יהוו הוכחה לאזרחות צרפתית.

?הבן זוג שלי בעל אזרחות צרפתית ואנו גרים יחד 10 שנים, האם אוכל לקבל אזרחות צרפתית

ביחס לאזרחות, זוגיות לא נחשבת לנישואים ורק נישואים מאפשרים קבלת אזרחות צרפתית על בסיס זה.

?איזו קונסוליה מוסמכת לתעתק את נישואיי אשר נערכו בחוץ לארץ

הקונסוליה היחידה שתהיה מוסמכת הינה במקום הנישואין.

?מה המסמכים הדרושים לחידוש דרכון צרפתי

עבור כל חידוש דרכון צרפתי, יהיה צורך לספק:

כל מסמך רשמי עם תמונה כגון דרכון זר, רישיון נהיגה צרפתי, היתר למגורים בצרפת. ספר משפחה. הוכחה על אזרחות צרפתית עשויה להידרש. הוכחה על מקום המגורים של פחות מ-3 חודשים על שם המבקש. תמונה בסטנדרטים בינלאומיים – חובה. רישום קונסולרי תקף.

?מהם היתרונות בתעתקו של נישואים אשר נערכו בחוץ לארץ

תעתקו של נישואין של אזרח צרפתי שנערכו בחו”ל ברשומות של משרדי המעמד האזרחי הצרפתי, נחוץ על מנת לזכות בהכרה רשמית בצרפת, ובכך לאפשר להפוך את הנישואין לאכיפים כנגד צדדים שלישיים.

?אילו מסמכים נדרשים עבור בקשה לשכפול ספר המשפחה

עבור כל בקשה לקבלת שכפול של ספר המשפחה, הרשויות המוסמכות דורשות את השלמת הפרטים הפורמליים הבאים:

טופס בקשה לקבלת ספר משפחה שני, מלא וחתום.

צילום תעודה מזהה צרפתית (דרכון או תעודת זהות) אשר בתוכה חתימת המבקש. מעטפה בגודל A5 בצירוף בול על מנת לאפשר את החזרה בדואר רשום.

משרד עורכי דין אביטבול ושות’

רחוב שמעון בן שטח 13, 94147, ירושלים
Tel: + 972 (0)2 595 63 41
Fax: + 972 (0)2 591 63 26

66 Av Victor Hugo – Immeuble LEONARD DE VINCI Paris 16ᵉ
Tel: + 33 (0)1 78 90 03 73
Fax: + 33 (0)1 77 74 63 99

contact@abitbol-associes.com

 

יצירת קשר

אנא מלאו את הטופס. ניצור עמכם קשר בהקדם האפשרי.

(שם (חובה

(דואר אלקטרוני (חובה

(טלפון (חובה

נושא

תוכן ההודעה